Stödsamtal

Vi erbjuder samtalsstöd

Längtan efter barn ser olika ut hos oss människor, en del får kämpa och längta länge, för andra går det lättare. Det är både mänskligt och naturligt att vara ledsen och känna sig vilsen i samband med fertilitetsutredningen. Under behandlingen kan det bli som en känslomässig berg-och-dalbana som kan vara väldigt påfrestande och ångestfylld.

Det kan kännas fel och orättvist att just du drabbats av barnlöshet. Du kanske upplever att du inte får den typ av stöd du skulle önska av dina närstående. Om du lever i en parrelation är det bra att vara medveten om att parterna kan uppleva den gemensamma krisen på olika sätt och i olika takt. När de egna krafterna inte räcker till kan det vara till stort stöd att söka professionell hjälp där du i en trygg miljö får möjlighet att prata om dina känslor, upplevelser och erfarenheter.

Vi på Livio Malmö erbjuder ett kostnadsfritt stödsamtal med Charlotte som är sjuksköterska på vår klinik och har erfarenhet av både IVF och stödsamtal samt får handledning av psykoterapeut.

Under samtalen kommer du att vara i fokus, vi kommer att prata om hur du mår, hur du känner och hur du upplever din situation.

Om du upplever utökat behov har vi även samarbete med Teresia Hemåker Leg. Psykoterapeut i Malmö, tel. 0708-949348 som i privat regi erbjuder stödsamtal och samtalsterapi.